Tohum Fide / Zirai Ürünler

Tohum Fide

Fide Dikimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

► Fidelerin günün serin saatlerinde gerçekleştirilmesi, fidenin tutması ve sağlıklı gelişmesi açısından büyük önem taşır.
► Fideyi tepsiden çıkarırken, yapraklı kısmından tutmak, fide gövdesinin zedelenmesini önler. Fide kendiliğinden yaprağını tamir edebilir; ancak gövdedeki zararı onarması zordur.
► Dikim yaparken fidenin torf seviyesinde dikilmesine özen göstermek gerekir. Aksi halde, fidenin kökü, olması gerekenden daha derinde kalacağından, gelişmesi zorlaşır.
► Dikimi takiben bolca can suyu verilmelidir. Can suyu, bitkinin yeni ortamına kolayca uyum sağlamasına neden olur.
► Erime ilacını dikimden en geç bir gün sonra vermek şarttır. 10 gün içinde de bolca su ile birlikte dengeli bir gübre takviyesi yapılmalıdır.

NORMALDE FİDE YETİŞTİRME SÜRELERİ

ÜRÜN OCAK - MAYIS (GÜN) HAZİRAN - EKİM (GÜN)
DOMATES 42 35
BİBER 55 40
PATLICAN 45 35
PATLICAN AYKARA 50 40
PATLICAN GLOBA 55 45
PATLICAN AYDIN SİYAHİ 50 40
PATLICAN 10-706 45 35
LAHANA 40 35
KARNABAHAR 40 35
HIYAR 28 20
KAVUN 36 25
KARPUZ 45 30
MARUL 30 25
KEREVİZ 70 60
KABAK 20 15

AŞILI FİDE YETİŞTİRME SÜRELERİ

ÜRÜN OCAK - MAYIS (GÜN) HAZİRAN - EKİM (GÜN)
DOMATES 70 65
PATLICAN 60 55
HIYAR 35 30
KAVUN 40 35
KARPUZ 45 40
KABAK 20 15

Sebze - Ekim Dikim Kılavuzu



TÜR


1 gr.'daki Dane Sayısı
Dekara Gerekli Tohum
Miktarı

Direk Ekim (Kg.) | Fide Dikim (Kg.)


Dekarda Bitki Sayısı (.000)


Sıra Arası (cm)


Sıra Üzeri (cm)
Bakla 2 - 3 18 - 25 - 15 - 25 40 - 70 8 - 10
Bamya 15 - 20 1.5 - 2 - 20 - 25 45-50 10 - 15
Bezelye
(Sofralık)
3 - 6 10 - 15 - 50 - 60 40 - 50 3 - 5
Bezelye
(Sanayi)
4 - 6 18 - 22 - 60 - 65 25 - 30 3 - 5
Biber 120 - 180 - 25 - 40 4.5 - 5 60 - 70 35 - 40
Domates
(Sırık)
300 - 350 - 8 - 10 2.6 - 3 60 - 80 50 - 60
Domates
(Yer)
300 - 390 - 6 - 8 1.5 - 2 140 35 - 40
Fasulye
(Sırık)
3 - 6 3 - 5 - 5 - 8 80 - 100 30 - 40
Fasulye
(Yer)
3 - 6 6 - 8 - 15 - 20 50 - 60 5 - 10
Havuç 1000 - 1200 0.2 - 0.25 - 15 25 - 40 3 - 5
Hıyar
(Sofralık)
30 - 35 0.15 75 2.2 - 2.3 100 - 120 35 - 45
Hıyar
(Turşuluk)
30 - 35 0.15 75 2 - 2.2 120 - 150 25 - 30
Ispanak 100 - 150 1.5 - 2 - 35 - 40 25 - 30 5 - 7
Kabak
(Sakız)
5 - 7 0.25 - 0.3 200 1.3 - 1.5 100 - 120 50 - 70
Karnabahar 250 - 350 - 15 - 20 2 - 2.5 60 - 70 60 - 70
Karpuz 20 - 25 0.15 - 0.25 40 - 60 0.6 - 1 180 - 200 80 - 100
Kavun 25 - 30 0.05 - 0.07 35 - 40 1.2 - 1.3 150 - 200 50 - 80
Lahana 220 - 330 - 25 - 30 2.5 - 3 60 - 80 45 - 60
Marul 800 - 1000 - 30 - 50 9 - 10 30 - 40 25 - 30
Maydonoz 500 - 750 0.25 - 0.3 - 13 - 15 25 - 40 2 - 3
Patlıcan 180 - 200 - 10 - 15 2.6 - 2.8 70 - 80 50 - 60
Pırasa 350 - 400 - 150 - 200 40 - 45 25 - 30 4 - 6
Soğan 250 - 300 0.35 - 0.5 - 55 - 60 20 - 30 5 - 7
Tatlı Mısır 3 - 5 1 - 1.5 - 5 - 5.5 65 - 70 20 - 25
Turp 80 - 120 3 - 4 - 55 - 60 10 - 15 3 - 4